31 Temmuz 2009 Cuma

TRANSFER SEZONU 2009

TRANSFER SEZONU


Transfer sezonunda bombalar patlamaya devam ediyor. Real Madrid’ in Kaka , Christiano Ronaldo atağına Barcelona’da Zlatan İbrahimoviç Etoo takasıyla karşılık verdi . Bazı takımlar astronomik rakamlarla yıldızlar alırken mütevazi bütçesi olanlar kiritik noktalara takviyelerle yetindi.

Turkcell süper liginde ise Galatasaray ve Fenerbahçe yaptıkları transferlerle parmak ısırttılar. Mehmet Topuz, Özer ve Brezilya ekolünden iki kaliteli isim alan Fenerbahçe ile Elano, Keita gibi isimleri alan Gatasarayın yanında İsmail Köybaşı’na 5 milyon euro veren Beşiktaşın transferleri çok sönük kaldı.

Trabzonspor senelerdir takımda oynayan ve sürekli gündemde olan Hüseyin Çimşirle yollarını ayırdı. Liberoya Tjikuzu,Kanat oyuncusu olarak Engin Baytar , 10 numara Zafer Yelen transferlerini yaptı. Tjıkuzu ve Baytar transferleri oyuncuların kalitelerine rağmen önceki dönemlerdeki davranışları nedeniyle terettüdle karşılanmıştı. Ancak hazırlık maçları gösterdiki alınan oyuncular takımdaki önemli eksiklikleri kapatacaklar.

Geçen yılın flaş takımı Sivas yabancıların hemen hepsini yolladı. Tum, Bilica, Sylaa, Diallo ve Balili gitti. Yerine Ersen Martin, Uğur Kavuk gib isimler alındı. Ancak gerek hazırlık maçlarında gerekse 5-0 lık Anderlect maçında görüldüki takımın ahengi tamamen bozulmuş. Mevcut görüntü içinde Sivas’ın işi çok ama çok zor…

Onun dışında Kayseri, Bursa ve Eskişehir yaptıkları transferlerle lige renk getireceklerini ve üst sıralara çıkacaklarını iddia ediyorlar….

Ligin başlamasına az kaldı…. Hep birlikte kimin neler yapabileceğini hep birlikte göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder